președinte EDUMI, membru fondator
Sunt profesor de educație fizică și sport, antrenor și coordonator de proiecte și programe. Toate acestea sunt însă niște repere relative – a fi profesor român înseamnă pentru mine mult mai mult. Sunt lucruri pe care le fac fiindcă vreau să ajut – de exemplu, în școala în care predau sunt “om de bază” pentru tehnologie și comunicare: updatez site-ul, contul de social media, răspund la mesaje online. Și sunt proiecte la care țin foarte mult, pe care le fac din pasiune – coordonez anual publicarea de cărți scrise de elevi și lucrez la un proiect de integrare a roboticii educaționale în orele de sport.
Din anul 2016 implementez proiecte Erasmus+, ceea ce mi-a dat șansa să particip în peste 25 mobilități internaționale, să experimentez diverse sisteme educaționale, să interacționez cu profesori din toată Europa și să mă dezvolt din punct de vedere profesional. Din fiecare școală am plecat cu idei bune, fiindcă fiecare comunitate de profesori are ceva de oferit.
Munca mea la nivel internațional a fost recunoscută prin obținerea de Certificate Naționale și Europene de Calitate eTwinning. M-am implicat activ ca voluntar în organizarea de evenimente, competiții, acțiuni sportive și educaționale, în colaborare cu asociații și instituții specializate (Special Olympics, Asociația Bucharest Running Club, Proedus).
Consider că educația este pilonul de bază în progresul unei societăți și doar prin perfecționarea continuă a tuturor membrilor implicați vom reuși să păstrăm un standard de calitate ridicat.
vice-președinte EDUMI, membru fondator
Ca fiecare profesor din țara asta, în fiecare zi trec prin mai multe roluri autor, consultant educațional, trainer, învățătoare, mamă, colegă. Cumva rolul de profesor le impactează pe toate celelalte. E o super putere și în același timp un angajament uriaș.
Înțeleg perfect frustrarea profesorilor români – li se cere foarte mult și li se oferă încă prea puțin. În plus, am remarcat că există, încă, o dublare a formărilor – cursuri care trebuie făcute pentru că ai nevoie de diplome și cursuri pe care le faci fiindcă te dezvoltă ca profesionist, fiindcă adaugă valoare la ceea ce tu știi deja. Personal, sunt conștientă că sunt un profesor bun fiindcă am avut șansa unor formări de calitate – am peste 400 de ore de formare în analiză tranzacțională educațională, am lucrat în mediul privat.
Pentru mine, Edumi este despre convergență. Este despre a oferi profesorilor respectul și susținerea pe care le merită. Și despre a le cere să nu renunțe să fie, zi de zi, cea mai bună versiune a lor.
Manager de proiect
Adina este inginer chimist, absolventă a Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din cadrul Universității Politehnica din București și doctor în Chimie din 2017. În timpul anilor de studiu a urmat Modulul de formare pedagogică și a lucrat cu elevi și studenți. Are o experiență de 9 ani în domeniul cercetării unde a fost angajată ca Cercetator. De-a lungul timpului a fost implicată în 5 proiecte naționale și 2 internaționale ca membru în echipă și într-un proiect de tip POC G finanțat din Fonduri Structurale Europene unde a fost responsabilă cu monitorizarea financiară și de management în cadrul echipei de management.
În perioada 2018-2020 a fost responsabil de proiect în cadrul unui proiect de transfer de cunoștințe.
Manager educațional
Marius este absolvent licențiat matematică-fizică – studii superioare de lungă durată, la Universitatea Babeș Bolyai și are studii postuniversitare în Informatică aplicată și programare la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Marius Rusu este profesor de matematică si informatica, cu grad didactic I, cu peste 21 de ani experiență de predare la gimnaziu și liceu. A luat parte la numeroase proiecte educaționale, organizând tabere, excursii, un club de matematică online. Este colaborator BRIO (Platforma digitală pentru îmbunătățirea performanței școlare) unde a predat copiilor lecții remediale online de matematică în cadrul Școlii Remediale de Vară – AER, a creat și a verificat șabloane de generare a itemilor standardizați prin intermediul AI și a coordonat echipe de profesori pentru a realiza itemi standardizați.
Este în prezent înscris în anul I la Școala Doctorală a Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, cu o temă de cercetare conexă proiectului – „Educația pentru gândirea critică ca o competență transversală”.
Responsabil Departament Comunicare – Social Media
Ramona studiază la programul de master Managementul și Evaluarea Organizațiilor și Programelor Educaționale, Universitatea din București, fiind absolventă de Pedagogie la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.
Ea face parte din echipa EDUMI de aproape doi ani ca voluntar. Ramona nu ratează nicio șansă de a se implica în proiecte, activități și voluntariat în domeniul educației, fiind pasionată de cercetare și învățare. Printre domeniile de interes se află și marketingul, fiind parte din echipa editorială a blogului Kinderpedia.În ultimii ani, Ramona a susținut ateliere pentru studenții Unviersității din București, în cadrul Centrului de Învățare al universității. Activitățile au urmărit tematici precum autocunoaștere și time management. A făcut parte din echipa formatorilor Asociației EDIT (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), în cadrul proiectului ShakeUP care a urmărit informarea și pregătirea a 5000 de liceeni pentru dezastre naturale precum cutremurele.
Manager administrativ
Sunt profesor pentru învățământul primar, absolventă a Academiei de Studii Economice, cu o experiență în învățământ de aproximativ 15 ani, dar am cochetat și cu alte domenii de activitate, din fiecare căpătând acea experiență pentru a mă dezvolta din punct de vedere profesional.
Experiența în învățământul preșcolar m-a făcut un om creativ, răbdător, dar și un cadru didactic dornic de continuă devzoltare personală, motiv pentru care am participat la mai multe cursuri, m-am înscris la grade didactice.
Consultant proiecte de mediu și sustenabilitate
Sunt absolvent al Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj – Napoca și am un Doctorat în Protecția plantelor. Sunt o persoană activă, comunicativă și sunt mereu deschis la noi provocări. Am acceptat provocarea EDUMI de a mă implica în proiecte educaționale și de a aduce mai aproape elevii și profesorii de domeniul meu.